Open Dag Woongroep van 50-plussers Vleuterweide

Wanneer:
21 mei 2022 @ 11:00 – 16:00
2022-05-21T11:00:00+02:00
2022-05-21T16:00:00+02:00
Waar:
Moerasvaren 9
3452 KA Vleuterweide
Contact:
Vereniging Woongroep Vleuterweide
0624209669

Woongroep Vleuterweide opent deuren op GemeenschappelijkWonenDag 2022
Zaterdag 21 mei 2022 openen op de GemeenschappelijkWonenDag woongemeenschappen in het hele land hun deuren voor publiek. Ook bij Woongroep Vleuterweide, woongemeenschap van 50-plussers, is iedereen tussen 11:00 en 16:00 uur van harte welkom. U kunt ons vinden in het appartementencomplex De Scheg, aan de Moerasvaren in Vleuterweide, waar de leden van de woongroep 25 appartementen bewonen met één- en tweepersoons huishoudens, 1 appartement (nr. 9) is omgevormd tot een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Gemeenschappelijk wonen voegt iets toe voor de bewoners, maar ook aan de maatschappij. Daarom zijn ook professioneel geïnteresseerden, betrokken bij woonvraagstukken of het faciliteren van gelukkige 50-plussers van harte uitgenodigd.
Nog niet eerder was de belangstelling voor gemeenschappelijk wonen zo groot. Daarom laat Woongroep Vleuterweide iedereen graag zien waarom wij als bewoners hier zo graag wonen. Bezoekers die geïnteresseerd zijn om in de toekomst bij ons te komen wonen, nodigen wij van harte uit zich tijdens de open dag in te schrijven op onze belangstellenden-lijst. We informeren hen op de open dag graag over de randvoorwaarden en hoe we vervolgens nader kennis zullen maken. Zo krijgen we samen een beter beeld of wonen in onze woongemeenschap een succes zou kunnen worden.
Wat houdt het in om in een woongroep te wonen?
Groepswonen met leeftijdsgenoten kenmerkt zich door een combinatie van zelfstandigheid, saamhorigheid en hulpvaardigheid. Iedereen beschikt over een zelfstandige woning en wat achter de voordeur gebeurt is volkomen privé. Maar ondertussen zijn de bewoners wel betrokken op elkaar. Is iemand ziek, dan houden we een oogje in het zeil, of geven we wat hulp, zoals een keertje voor de ander koken, of een rit naar het ziekenhuis, maar het is wel beperkt, we verlenen geen mantelzorg.
Daarnaast hebben we gezamenlijke activiteiten in de gemeenschappelijke ruimte “Het Trefpunt”, zoals koffie-ochtenden, happy hour, zondagmiddagcafé, af en toe gezamenlijk eten, kaart- en spelletjes-avonden. Ook buitenshuis doen we dingen samen, zoals fietsen, wandelen, samen naar sportactiviteiten zoals zwemmen, dansen of gymnastiek. Maar ook samen naar een concert of een museum. En natuurlijk samen tuinieren in onze prachtige gezamenlijke binnentuin. Aan dit alles kunt u naar behoefte deelnemen, vrijheid, blijheid!
Het voordeel van groepswonen is dat vereenzaming geen kans krijgt; dat bewoners geen vreemden van elkaar zijn; dat we elkaar kunnen helpen met hand- en spandiensten; dat niemand zich hoeft te vervelen, omdat er altijd wel anderen te vinden zijn voor een praatje, een gezamenlijke hobby of een andere vorm van ontspanning.
Groepswonen is een bewuste keus !
Groepswonen vraagt wel een bepaalde mentaliteit. Wie niet in staat of bereid is zich in te zetten voor de groep kan er maar beter niet aan beginnen. U moet zich goed bewust zijn van Uw motieven. Want het is niet alleen maar kiezen voor een huis. Groepswonen biedt veel, maar vraagt ook wat terug.

Scroll naar top