Buurtcentrum De Cultuurcampus

Algemene Informatie

Portes is de wijkwelzijnsorganisatie voor het gebied Vleuten – De Meern. In de Cultuurcampus is het Centraal Bureau gevestigd. Daar vindt u de kantoren voor de medewerkers en de diensten advies en informatie van ouderenwerk, (school) maatschappelijk werk en sociaal raadsliedenwerk. Deze diensten houden hier spreekuur; iedere wijkbewoner kan er met vragen terecht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Centraal Bureau.

Cultuur Campus. Het buurtcentrum exploiteert meerdere ruimtes, waaronder 3 aan elkaar te schakelen maar ook los te gebruiken zalen op de eerste verdieping. Tevens is er een zaal met een mooie spiegelwand. Deze zalen kunnen voor cursussen, sportieve activiteiten of vergaderingen worden gebruikt. Faciliteiten als beamer, white board, flip-over, internet, muziekinstallatie en microfoon zijn aanwezig. Er is een stimuleringsbeleid voor buurtbewoners om de ruimte gratis te gebruiken of tegen lage tarieven voor het opzetten van activiteiten die de leefbaarheid in de wijk ten goede komen. Tevens kunnen verenigingen, cursusaanbieders en organisaties de ruimte huren. Catering is mogelijk. Voor informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met buurtcentrum de Cultuurcampus.

In de Cultuurcampus zijn verschillende niet-commerciële voorzieningen gehuisvest, die nauw met elkaar samenwerken. Het Amadeus Lyceum, het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK), een binnensportaccommodatie, de Gemeente bibliotheek, Kunstuitleen Utrecht, Kerkelijk Centrum, Winkel Mooi van Abrona en dagbestedingscentrum van Abrona, De Zingende Toren en Portes Welzijn (www.cultuurcampus-vleuterweide.nl).

Deze organisaties werken nauw samen om buurtbewoners laagdrempelige activiteiten aan te bieden op het gebied van wonen, welzijn, cultuur en kunst. Zij bieden de buurtbewoners mogelijkheden voor ontmoeting, informatie, hulpverlening en een aanbod van activiteiten. Tevens heeft Curves vrouwenfitness hier een vestiging. Het informatieplein, het hart van De Cultuurcampus, is een gemeenschappelijke ruimte.

Informatieplein
Wijkbewoners kunnen op het informatieplein terecht voor allerlei vormen van publieksinformatie en voor informatie over de wijk. Het informatieplein is tevens de ingang naar de Gemeentebibliotheek, Abrona en Welzijnsorganisatie Portes. Aan het informatieplein grenst het buurtcentrum Portes, een bar annex kleine ingerichte keuken, met daarnaast een grote ontmoetingsruimte. Buurtbewoners en bezoekers zijn hier welkom om elkaar te ontmoeten, een krantje te lezen, maar ook een kopje koffie drinken en een heerlijke lunch nuttigen is mogelijk. Het balie- en barteam is dagelijks beschikbaar om bezoekers te ontvangen. Het tuinteam houdt de binnentuin netjes. Deze teams worden gerund door vrijwilligers en ook de cliënten van de dagbesteding van Abrona zullen hierbij behulpzaam zijn.

Contact Buurtcentrum De Cultuurcampus T030-755 28 28
Centraal Bureau Portes Vleuten- De Meern
T 030-662 06 50
Burchtpoort 16,3452 MD Vleuten.

Reacties

comments

Is dit uw bedrijf?

Je kan op makkelijke wijze je bedrijf claimen. Op deze manier kan je zelf de gegevens beheren/aanpassen. Nadat de claim gecontroleerd is zal je een account toegestuurd krijgen. Met deze account kun je inloggen om vervolgens je bedrijf te beheren.

Bedrijf claimen

  • Het E-mailadres waarop gebruikers contact kunnen opnemen met uw bedrijf.
  • Het adres van uw bedrijf.
  • Het telefoonnummer van uw bedrijf.
  • De website Url van uw bedrijf.
  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, gif.
  • Uw login naam.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Buurtcentrum De Cultuurcampus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *